top of page
Search
  • Anonym skribent

Varför slog Will Smith till Chris Rock?

Jag har de senaste dagarna grubblat på varför Will gjorde som han gjorde mot Chris.

Det första som kom till mig när det hände var. Shit vilken jävla idiot. Man slår inte en annan person bara för att de drar ett skämt om någon.

Men sedan så har jag också funderat på vad som triggat honom såpass mycket.

Det som dök upp ur mitt minne är några olika saker som är relaterade till en relation till en kvinna jag var tillsammans med för många år sedan.

Denna kvinna utsatte mig för ganska många sjuka saker som verkligen påverkat mig.

Hon var expert på att ge mig dåligt samvete. Så fort jag ville göra något med mina kompisar så sa hon att hon inte ville vara ensam och att jag var elak som valde dem framför henne.

Jag minns en gång på en fest då jag hade druckit lite för mycket och ramlade bakåt när jag vickade på stolen och istället för att hjälpa mig upp kastade hon en drink i mitt ansikte när jag låg där på marken framför alla mina kompisar.

En helg när jag valt mina kompisar framför henne så skadade jag mig rätt rejält och jag minns att hon tyckte att jag skulle skylla mig själv istället för att ta hand om mig eller trösta mig.

En gång (som jag vet om) var hon otrogen med en av mina kompisar. Det gjorde så jävla ont och det sjuka var att hon typ inte brydde sig och blev arg på mig när jag konfronterade henne.

Trots detta så gjorde jag allt för att hon skulle gilla mig och vara med mig.

Vid ett tillfälle när vi var ute på krogen tillsammans så ville hon att jag skulle bråka med en annan kille bara för att skydda henne.

Hon påbörjade ett bråk med en kille i baren och sedan skulle jag komma och skydda henne. Som ni kanske förstår så gick det åt helvete. Jag slog till en helt okänd kille och började slåss inne på klubben bara för att hon ville känna att jag kunde skydda henne. Galenskap var det!

Vi var tillsammans i ganska många år och såhär höll det på. Självklart hade vi många fina stunder också vill jag tillägga.

Men tyvärr så tappade jag bort mig helt och jag blev så jävla osäker. Vem var jag? Vad ville jag? Varför var jag inte lycklig?

Frågor snurrade i mig under den tiden.

Den kvinnan gjorde mig osäker och jag visste inte vart jag hade henne. Det enda jag försökte göra var att navigera bland min känslor och försöka tillfredsställa henne.

Efter att ha läst en del om Jada dök alla dessa minnen upp. Under åren har hon utsatt Will för en hel del saker. Hon har bland annat varit otrogen.

I en intervju med Gwyneth Paltrow säger hon att hon inte är nöjd med sexlivet där hemma “That's why the accountability part really hit for me, because I think you expect your partner to know (what you need), especially when it comes to sex. It's like, 'Well, if you love me, you should know. If you love me, you should read my mind”. Att offentligt berätta om ens sexliv där man bashar på sin man kan inte kännas bra för den andra partnern. Sånna saker kan verkligen fucka upp ens skalle.

Och en annan sak. Vad hände med att berätta för sin partner vad man vill ha när det kommer till sex? Det är omöjligt att läsa varandras tankar. Troligtvis ändras våra begär över åren och då kan det vara en god idé att berätta för den andra vad man vill ha.

När jag var kär och kvinna jag levde med höll på sådär blev jag helt knäpp. Det var en ständig limbo och det var ständigt en cocktail av känslor.

Efter att ha tittat på fler videos från the Oscars så får jag lite kalla kårar.

Chris drar ett skämt om Jada. Will skrattar. Jada himlar med ögonen. Hon ser Will skratta. Will märker att Jada inte alls tycker det är kul. Will tvärvänder och inser att han gjort fel. Känslorna svämmar över på Will. Hans skam går över till ilska och han kanske känner att han behöver imponera på Jada genom att agera.

Så hade i alla fall jag känt om det hänt mig under perioden jag levde med kvinnan jag berättat om.

Det märkliga i det hela är att när Will slår Chris ser det ut som att Jada lutar sig fram klappar händerna samtidigt som hon skrattar till.

Njuter hon av detta? Är detta precis vad hon vill?

Har hennes beteenden och handlingar lett upp till detta eller ligger allt detta på Will? Eller är det en mix av dem båda?

Vad fan vet jag. Ingenting egentligen. Jag drar bara kopplingar mellan mitt gamla förhållande och deras.

Jag tänker bara på att vi män generellt gör allt för att kvinnor skall gilla oss och vilja ligga med oss.

Om en kvinna signaler att vissa typer av handlingar är och okey även visar på att de går igång på det.

Då kommer det finnas män som agerar på det och gör saker som inte följer normen.

Med det sagt vill jag åter igen förtydliga att jag tycker det Will gjorde mot Chris var helt jäkla fel. Du slår inte någon bara för att de drar ett skämt som du inte gillar.

Min analys kanske är helt upp åt väggarna fel men jag tror att denna situation är mycket mer komplext än att bara skylla på toxisk maskulinitet. Jag skyller inte heller på Jada. Människor och relationer är sjukt komplexa och det finns säkert tusental laget som vi inte har koll på.
Om du är man och intresserad av att lära sig mer om mansarbete och de olika mansgrupper som finns under Mansrörelsen får du mer än gärna klicka på knappen nedan!177 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page