top of page
Search
  • Writer's picturePhilip Otter

Varför ska jag lyssna på andras åsikter? Vad ger det mig?


Fram till för några år sedan hade jag en ganska snäv verklighetsuppfattning. Detta var inte ett medvetet val utan efter år av att ta del av en viss typ av information och blivit matad samma narrativ väldigt länge hade det bara blivit så.


Genom nya bekanta och kompisar blev jag introducera för nya poddar och intressanta personer. Jag tror det var Navid Modir och hans podd Hur kan vi som inspirerade mig mest. Helt plötsligt kunde jag lyssna på röster jag aldrig funderat på att lyssna på tidigare.


Vi ett tillfälle för många år sedan lyssnade jag på Alexander Bard för första gången. Han berättade i en podd han gästade om vikten av att kunna lyssna på människor som man inte själv höll med om eller gillade. Jag förstod inte riktigt varför men han påpekade att det finns massor att lära av andra människor. Där och då började min egen självutveckling.


Genom att lyssna på personer som jag inte alltid håller med, som har nya teorier, ny data, andra tankesätt, annan bakgrund, knasiga idéer och andra narrativ får mig att växa och tänka.


Jag sätter personens tillkortakommanden åt sidan. Jag skiter i vad andra människor tycker om den personen. Jag skiter i vad personer gjort tidigare i sitt liv. Jag skiter i vad annan media tycker om den personen eller vad andra influensers säger om den personen.


Jag måste få lyssna på personen själv och sedan bilda mig en egen uppfattning. Allt för ofta har nämligen väldigt många bildat sig en uppfattning om någon från en person som inte heller har lyssnat på personen i fråga. Detta tycker jag är helt sjukt.


Vissa personer jag väljer att lyssna på kan vara mycket "radikala" och i många fall blivit cancllade. Något jag skiter fullständigt i. Oftast har dessa personer många intressanta saker att säga. Jag håller inte med om allt men jag lyssnar och tar in. Sedan lyfter jag ut det som jag tycker är givande för mig. Det jag inte håller med om lyssnar jag på och här är det mest intressant att höra hur personen resonerar kring något jag absolut inte håller med om. Det får mig att bättre förstå och utmana mina egna tankebanor.


Jag har som sagt inte alltid varit så utan detta har kommit de senaste 7 årens i och med min egen förändringsresa som jag är på.


Denna förändring i mitt eget beteende har verkligen varit bra. Jag är mer nyfiken och ser världen på ett mer nyanserat sätt.

Jag bildar mig nu en egen uppfattning om saker och ting utan att någon annan ska säga hur jag ska tänka och tycka.


Mitt mål är att fortsätta på detta spår då det utvecklar mig något enormt.Vill du lära dig mer om Mansrörelsen får du gärna klicka på knappen nedan!47 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page