top of page
Search
  • Writer's picturePhilip Otter

Lukten av bensin ger mig fortfarande ångest.

Jag står vi macken, tar tag i handtaget till pumpen och stoppar in i hålet. Precis i samma sekund om jag trycker in handtaget och bensinen börjar rinna så sköljer ångesten över mig.

För ca 15 år sedan var jag på en midsommarfest hos en kompis. Vi kom dit två dagrar innan midsommar och vi festade och drack non stop fram tills midsommarafton.

Midsommardagen började bra med sol, bad och en hel del öl.

Mot kvällen började vi dela upp arbetsuppgifterna för att preppa middagen.

Mitt ansvar blev att tända grillen och grilla. Jag letade runt i huset efter grillkol och tändvätska. Jag hittade grillkol men ingen tändvätska eller annat att tända med.

Jag började med att försöka tända med papper men lyckades in.

Efter en stund gav jag upp och började leta vidare efter något att tända med.

Jag hittade tillslut en dunk med bensin. Kanon tänkte jag!

Jag hällde en ordentlig skvätt över kolen.

Tog upp tändstickorna. Tog fram en tändsticka. I samma ögonblick som jag drar tändstickan längs sidan av asken så smäller det! Poff!!

Jag kastar mig bakåt och rullar runt i gräset. En kompis som sett allt kommer springandes med en handduk och kastar den över mig.

Jag ställer mig upp och tar mig över magen och i ansiktet. Solbrillorna jag hade på mig ligger helt sotiga och brända på gräset bredvid.

Jag känner på ansiktet och huden börjar lossna. Min polare säger: Phillip ditt ansikte.

Jag springer upp till huset och in i badrummet. Jag tittar mig i spegel och känner på mitt ansikte. Det yttersta hudlagret ramlar av och den rosa grishuden tittar fram.

Här svartnar det och nästa sekund ligger jag i ambulansen påväg till sjukhuset.

Jag får träffa en läkare direkt. Flera läkare kommer och tittar. Sedan får jag vänta en bra stund innan de ger mig något besked.

ansikte har fått 3 gradens brännskador (första nivån). Vilket innebär att det kan läka av sig självt eller så måste jag få en hudtransplantation. Men detta är något som kommer bestämmas om några veckor när vi ser hur huden läker säger läkaren.

Ångesten sköljer över mig igen. Läkaren ger mig fler skötselråd och en burk med vaselin som jag skall smörja in ansiktet med hela tiden.

Han nämner även att mina solgalsögon troligtvis räddade synen på mig.

Shit tänker jag. Vilken jäkla idiot jag är. Orden som spelas upp i mitt huvud är min pappas. Han brukade alltid säga till mig när jag dumma saker att jag skulle slå på hjärnan😂😩

Vi åker tillbaka till midsommarfesten och alla kommer fram och undrar hur det är. Jag säger att det är ok men det är fan inte okej.

Min kompis Marcus snappar upp detta och följer mig tillbaka till mitt rum. Han sitter vid min sida i sängen och pratar och lugnar mig. Han lär mig lugna andningsövningar och säger att allt kommer blir bra.

Tillslut somnar jag hållandes hans hand.

Dagen där på åker jag hem till min familj. Jag isolerar mig på landet den sommaren.

Ansiktet ser ut som en enorm skorpa med ögon och mun. Det var helt sjukt!

Sömn, vatten och antioxidanter var min kost. Sakta men säkert läkte jag ihop.

Jag vågade inte gå och handla för att alla stirrade och jag skämdes.

Jag grät varje kväll då jag såg en hudtransplantation framför mig. Fy fan vad jobbigt det var.

Veckorna gick och på ett återbesök hos läkaren efter ca 3 veckor var positivt. Det skulle lösa sig utan operation. Så jäkla skönt!

Jag skulle bara hålla mig borta från solen i 2 års tid. Kommande år såg jag ganska rolig ut på sommaren. Kritvitt huvud och brun kropp. Ett lindrigt straff efter ett så dumt beslut......

....att tända grillen med fucking bensin! 😩

Bensindoften kommer troligtvis alltid ta mig tillbaka till den dagen och varje gång jag ska tända en grill blir jag nojig.

Livet är sjukt. Ett dumt fyllebeslut kan vara förödande. Jag klarade mig helt ok trots omständigheterna men jag kunde lika gärna varit blind och rikligt brännskadad idag.

Alla har inte sån tur.

99,9% av allt dumt jag gjort i mitt liv har varit under påverkan av alkohol.

Idag dricker jag knappt. Kanske ett glas till maten men thats it.

Jag har också blivit mycket äldre och de impulsiva och dumma icke genomtänkta besluten har minskat enormt.

Jag är fan glad och tacksam för att jag lever idag med tanke på allt idiotiskt jag gjort.

Detta är inte mitt expertområde men killars hjärnor utvecklas på ett vis att de blir mer riskbenägna under en period i livet. Släng på lite alkohol på det så har du en skön mix.

Visst att killar kan göra dumma saker men det jag vill lyfta är de killar som fanns där för mig när detta hände. Som slängde på en handduk, som följde med till sjukhuset och som satt vid min säng hela natten.

Jag vet faktiskt inte hur det hade gått utan er. Tack ni fina män som var där!

Vill du lära dig mer om Mansrörelsen och de olika mansgrupperna som är kopplade till oss får du gärna klicka på knappen nedan.


8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page